вівторок, 16 січня 2018 р.

Звіт

Звіт м/о  вчителів англійської мови

 за І семестр  2017-2018 н.р.

  У 2017-2018 н.р. І семестрі колектив вчителів м/о  іноземних мов  спрямовував свою роботу на впровадження нових педагогічних та інформаційних технологій у начальний процес у рамках нового Державного стандарту освіти змін до програми у середній школі та методичної теми: «Розв’язання комунікативних завдань на уроках іноземних мов засобами сучасних педагогічних технологій.»
Протягом звітного періоду було проведено три засідання м/о, на яких обговорювались питання щодо:
-        Затвердження плану роботи та тем, над якими працюють вчителі м/о;
-        Впровадження навчального Державного стандарту вивчення іноземних мов та змін до Програми в середній школі;
-        Підготовка учнів до олімпіади;
-        Критичне мислення на уроках англійської мови;
21 вересня встановлений ООН як міжнародне свято День Миру не оминув й учнів ЗОШ №3. Впродовж заходів учні познайомилися з історією заснування, декламували вірші, виконували світові хіти про мир та виступили на підтримку встановлення миру в Україні. Учні – учасники Євроклубу «Європлюс» перейнялися головною ідеєю Дня Миру – відчуй себе активним громадянином не лише своєї країни але й світу у єдиному прагненні змінити його на краще.
Так, вже 25 вересня стали проводити  День європейських мов. Клубом учнів 9-А класу було організовано та проведено низку заходів. Необхідно відзначити «Мовне кафе» де в цікавій формі учні дізналися  історію походження англійської, німецької та французької мов, дізналися про найдовше англійське слово, отримали поради, як ефективно вивчати іноземні мови.
Протягом І семестру вчителями були визначені форми і методи роботи з обдарованими дітьми, сплановано роботу щодо підготовки цих дітей до різних конкурсів та олімпіад. І як результат цього:
-        Сторожук Анастасія – учениця 8-А класу – ІІІ місце  у міській предметній олімпіаді (вчитель Майченко Т.І.)
-        Ковальчуковська Тетяна – учениця 9-А класу – ІІІ місце у міській олімпіаді (вчитель Кучинська Л.П.)
-        Скрижадловська Анастасія – учениця 11-А класу – ІІ місце (вчитель Кучинська Л.П.)
Були залучені учні до міського конкурсу «Spelling  Bee.
У Всеукраїнській олімпіаді англійської мови «Мультитест» взяли участь 70 учнів нашої школи. Організувала роботу керівник м/о Кучинська Л.П.
Аналізуючи роботу м/о можна зробити такий висновок, що поряд із використанням наявних програмних продуктів для вивчення нових тем вчителя практикують власні презентації для подачі матеріалу, а також залучають учнів до створення проектів, порт фоліо, презентацій. Це зацікавлює школярів, розвиває їх творчі здібності, ініціативу.
В навчальному наступному семестрі  буде спрямована робота на глибоке осмислення  власного досвіду кожного вчителя, розвиток професійної майстерності, вироблення власного педагогічного почерку, створення умов для пошукової, дослідницької творчості, що сприятиме  розвитку комунікативних здібностей учнів в новітніх умовах розвитку суспільства.

Керівник м/о      Кучинська Л.П.



Немає коментарів:

Дописати коментар